XERRADES DE TARDOR DEDICADES A L’ADOLESCÈNCIA
Espai Cívic Centre d’Igualada, c/ de la Trinitat, 12. T/ 93 806 81 01. Totes a les 19:30h
més informació: ARMPA T/ 93.801.90.58
Ja arriben les Xerrades de Tardor, un cicle de 3 conferències encerclades en la celebració del Dia Mundial de la Salut Mental.
Aquest any hem volgut dedicar-les al món de l’adolescència, una etapa difícil, que suvint comporta milers de preguntes a pares i professionals. Val a dir, que cada cop més, ens trobem amb més casos de salut mental en edats més joves.
Des de l’ARMPA estem engegant un projecte per adolescents i les seves famílies, us anirem informant! Si t’agradaria participar-hi posa’t en contacte amb nosaltres.
29.10.2015 “Estic boix. Sóc adolescent” a càrrec de Jaume Funes
– Algunes idees per aprendre a mirar, escoltar i observar l’adolescent que tenim a casa o a l’escola.
– Ser adolescent no és un problema, tot dependrà de les preocupacions adultes.
– Inevitablement cal viure arriscadament.
– Perquè i com podem ser útils les persones adultes en les seves vides adolescents. Volen ser lliures però no estar sols.
Jaume Funes, Psicòleg, Educador i Periodista. Bona part de la seva vida professional ha estat dedicada al món dels adolescents. Entre les seves publicacions destaca el llibre “Educar en la adolescencia, 9 ideas clave (2010), i autor de diversos estudis sobre adolescència i societat. Ha estat adjunt al Síndic de Greuges per a la Defensa dels Drets dels Infants, Secretari de Famílies i professor d’universitat. Implicat en el món de l’educació, en propostes locals sobre acompanyament a adolescents en la seva transició en acabar l’escola secundària, ha donat suport al sistema protector i de justícia juvenil. També s’ha ocupat de qüestions com les drogues i el seu abordatge terapèutic i educatiu.
12.11.15 Eines per comprendre al nostre fill adolescent a càrrec de Daniel Cruz Martínez
– La construcció de la personalitat: els canvis, les contradiccions, l’oposicionisme, assoliments.
– Ser adolescent avui.
– Com tractar-los.
– Quan consultar al professional de la Salut Mental?
Daniel Cruz Martínez, Coordinador del Centre Salut Mental Infantil i Juvenil de Granollers. És Psicòleg clínic i psicoterapeuta, porta més de 25 anys treballant amb nens, adolescents i les seves famílies en l’Hospital Sant Joan de Deu i a nivell privat. Professor de la Universitat de Barcelona, Acadèmic de la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya, membre de la Junta Directiva de la Societat Espanyola de Psiquiatria i Psicoteràpia del Nen i l’Adolescent (SEPYPNA), membre de la Junta Directiva de l’Associació Catalana de Professionals de Salut Mental i membre del Congrés Català de Salut Mental del Nen i de l’Adolescent.
26.11.2015 Xarxa de Salut Mental Infantil i Juvenil de l’Anoia: CSMIJ (Centre de Salut Mental Infantil i Juvenil) i Hospital de dia
– Què ofereixen aquests serveis?
– Com accedir-hi?
– Quins símptomes i trastorns atenen?
– La Xarxa en salut mental: circuits de derivació, ingrés i urgències.
– La salut mental dels infants i adolescents de l’Anoia: aspectes comuns i particulars.
Joan Beumala, Psicòleg clínic referent del CSMIJ Anoia. Rebecca Santonja, Psiquiatra HDIJ. Montserrat Gallart, Psicòloga clínica HDIJ, Anna Vives, Educadora Social HDIJ, Joan Rueda, Docent HDIJ.