XERRADES DE TARDOR DEDICADES A L’ADOLESCÈNCIA

Espai Cívic Centre d’Igualada, c/ de la Trinitat, 12. T/ 93 806 81 01. Totes a les 19:30h

més informació: ARMPA T/ 93.801.90.58

CARTELL XERRADES S#7FE27F5.fh11

Ja arriben les Xerrades de Tardor, un cicle de 3 conferències encerclades en la celebració del Dia Mundial de la Salut Mental.

Aquest any hem volgut dedicar-les al món de l’adolescència, una etapa difícil, que suvint comporta milers de preguntes a pares i professionals. Val a dir, que cada cop més, ens trobem amb més casos de salut mental en edats més joves.

Des de l’ARMPA estem engegant un projecte per adolescents i les seves famílies, us anirem informant! Si t’agradaria participar-hi posa’t en contacte amb nosaltres.

29.10.2015 “Estic boix. Sóc adolescent” a càrrec de Jaume Funes

– Algunes idees per aprendre a mirar, escoltar i observar l’adolescent que tenim a casa o a l’escola.

– Ser adolescent no és un problema, tot dependrà de les preocupacions adultes.

– Inevitablement cal viure arriscadament.

– Perquè i com podem ser útils les persones adultes en les seves vides adolescents. Volen ser lliures però no estar sols.

Jaume Funes, Psicòleg, Educador i Periodista. Bona part de la seva vida professional ha estat dedicada al món dels adolescents. Entre les seves publicacions destaca el  llibre “Educar en la adolescencia, 9 ideas clave (2010), i autor de diversos estudis sobre adolescència i societat. Ha estat adjunt al Síndic de Greuges per a la Defensa dels Drets dels Infants, Secretari de Famílies i professor d’universitat. Implicat en el món de l’educació, en propostes locals sobre acompanyament a adolescents en la seva transició en acabar l’escola secundària, ha donat suport al sistema protector i de justícia juvenil. També s’ha ocupat de qüestions com les drogues i el seu abordatge terapèutic i educatiu.

12.11.15 Eines per comprendre al nostre fill adolescent a càrrec de Daniel Cruz Martínez

– La construcció de la personalitat: els canvis, les contradiccions, l’oposicionisme, assoliments.

– Ser adolescent avui.

– Com tractar-los.

– Quan consultar al professional de la Salut Mental?

Daniel Cruz Martínez, Coordinador del Centre Salut Mental Infantil i Juvenil de Granollers. És Psicòleg clínic i psicoterapeuta, porta més de 25 anys treballant amb nens, adolescents i les seves famílies en l’Hospital Sant Joan de Deu i a nivell privat. Professor de la Universitat de Barcelona, Acadèmic de la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya, membre de la Junta Directiva de la Societat Espanyola de Psiquiatria i Psicoteràpia del Nen i l’Adolescent (SEPYPNA), membre de la Junta Directiva de l’Associació Catalana de Professionals de Salut Mental i membre del Congrés Català de Salut Mental del Nen i de l’Adolescent. 

26.11.2015 Xarxa de Salut Mental Infantil i Juvenil de l’Anoia: CSMIJ (Centre de Salut Mental Infantil i Juvenil)  i Hospital de dia

– Què ofereixen aquests serveis?

– Com accedir-hi?

– Quins símptomes i trastorns atenen?

– La Xarxa en salut mental: circuits de derivació, ingrés i urgències.

– La salut mental dels infants i adolescents de l’Anoia: aspectes comuns i particulars.

Joan Beumala, Psicòleg clínic referent del CSMIJ Anoia. Rebecca Santonja, Psiquiatra HDIJ. Montserrat Gallart, Psicòloga clínica HDIJ, Anna Vives, Educadora Social HDIJ, Joan Rueda, Docent HDIJ.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s